Etiopia Sidamo Gr. 2 Zobacz większe

Etiopia Sidamo Gr. 2

Nowość

Moc: mała

Kwasowość: Wysoka

Body: pełne

Mocny i głęboki smak o nutach winno-kwiatowych. To delikatnie palona kawa w typie Mocca, którą najlepiej pić bez dodatków, by delektować się jej zharmonizowanym smakiem. Pozyskiwana jest pierwotnymi sposobami, a Sidamo to jedna z najlepszych jej upraw.

Więcej szczegółów

149 Przedmioty

Wysyłka w ciągu 24h

11,80 zł /1 opk.

  • 100g
  • 150g
  • 250g
  • 500g
  • 1000g

Opis

Rodzaj kawy Palone

Więcej informacji

Skład: Arabica 100%

Termin przydatności: 1 rok

Od nazwy etiopskiego regionu Kaffa wywodzi się słowo kawa. Podobno to właśnie tam pasterz zauważył, że kozy po przeżuciu ziaren kawowca stają się pobudzone i dzięki niemu możemy dzisiaj cieszyć się małą czarną.

W Etiopii kawę uprawia się głównie na mokro w regionach Harrar oraz Sidamo. Kawy etiopskie charakteryzują się winno-owocowym aromatem oraz wysoką mocą.

Etiopczycy piją sporo kawy (podczas jednego spotkania kilka filiżanek na osobę) i traktują ją jako lekarstwo „na wszystko”. Cenią sobie kawę z solą, masłem lub ostrymi przyprawami.

Opinie

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz opinię

Etiopia Sidamo Gr. 2

Etiopia Sidamo Gr. 2

Moc: mała

Kwasowość: Wysoka

Body: pełne

Mocny i głęboki smak o nutach winno-kwiatowych. To delikatnie palona kawa w typie Mocca, którą najlepiej pić bez dodatków, by delektować się jej zharmonizowanym smakiem. Pozyskiwana jest pierwotnymi sposobami, a Sidamo to jedna z najlepszych jej upraw.

Napisz opinię