Kolumbia Supremo (decaf) Zobacz większe

Kolumbia Supremo (decaf)

Nowość

Moc: średnia

Kwasowość: średnia

Body: pełne

Zdekofeinizowana kolumbijska kawa arabika wysokiej jakości i o wspaniałym smaku. Ma doskonale zbalansowane kwasowość i łagodność. Kawa pozbawiona kofeiny metodą wodną, co oznacza, że ziarna kawy rozmiękczane są parą, a następnie umieszczane w substancji (często wodzie) rozpuszczającej kofeinę. W smaku nie różni się prawie od kawy z kofeiną.

Więcej szczegółów

150 Przedmioty

Wysyłka w ciągu 24h

11,40 zł /1 opk.

  • 100g
  • 150g
  • 250g
  • 500g
  • 1000g

Opis

Rodzaj kawy Bezkofeinowe

Więcej informacji

Skład: Arabica 100%

Termin przydatności: 1 rok

Czy wiesz, że większość kaw z Kolumbii – w tym również Kolumbia Excelso – charakteryzuje się wysoką jakością, m.in. ze względu na właściwą politykę kawową oraz wsparcie państwa dla plantatorów?

Zaraz po Brazylii i Wietnamie, to właśnie w Kolumbii uprawia się najwięcej kawy. Ponadto Kolumbia cieszy się dużą ilością ropy naftowej oraz szmaragdów, ale według nas to kawa jest jej największym bogactwem.

W Kolumbii rośnie około 2700 mln kawowców, a większość z nich to arabika. W odróżnieniu od upraw z Nepalu czy Jemenu, tutaj plantacje są duże i nowoczesne. Tylko 1/3 upraw znajduje się w małych, tradycyjnych gospodarstwach.

Kawy Kolumbijskie (Kolumbia Supremo, Kolumbia Excelso) są uznawane za kwaskowate i o bogatym aromacie.

Opinie

Oceń 
2015-04-21

Najlepsza bezkofeinowa

Kiedys pilem duzo noralnej kawy, a od pewnego czasu musze sie wystrzegac kofeiny jak ognia... Pilem juz kilka kaw decaf, ale musze powiedziec, ze ta jest najlepsza! gdybym nie wiedzial, powiedzialbym, ze na 100% normalna kawa z kofeiną! Aromat ma super i swietnie sie po niej czuje. polecam!

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz opinię

Kolumbia Supremo (decaf)

Kolumbia Supremo (decaf)

Moc: średnia

Kwasowość: średnia

Body: pełne

Zdekofeinizowana kolumbijska kawa arabika wysokiej jakości i o wspaniałym smaku. Ma doskonale zbalansowane kwasowość i łagodność. Kawa pozbawiona kofeiny metodą wodną, co oznacza, że ziarna kawy rozmiękczane są parą, a następnie umieszczane w substancji (często wodzie) rozpuszczającej kofeinę. W smaku nie różni się prawie od kawy z kofeiną.

Napisz opinię